Véget ért a 18. AV Trend & Hi-Fi Show

Bár a rendezvény befejeződött: “The show must go on!”.

Már második alkalommal vettünk részt kiállítóként az egyetlen hazai szakkiállításon, és örömmel tapasztaltuk újra, hogy sokan voltak kíváncsiak az audio ipar újdonságaira, az aktuális trendekre, a bemutatott különlegességekre, és mindenek előtt a hangzásra. Sokakkal tudtunk beszélgetni ezalatt a két nap alatt, többüket már ismerősként üdvözölhettük.

A tavalyi kis szoba után nagyobb területen mutathattuk be az általunk képviselt márkák készülékeit, és újdonságokkal is sikerült szolgálni. Szerencsére sokan megtiszteltek bennünket látogatásukkal, remélem legtöbbjüknek nem okoztunk csalódást. Tudjuk, hogy az általunk bemutatott hangzásvilág nem nyerheti el mindenki tetszését, hiszen a hangzás megítélése erősen szubjektív. Örömünkre szolgált, hogy a két nap alatt sokan voltak, akik többször visszatértek, és számosan voltak olyanok is, akik sok órát eltöltöttek nálunk.

Mivel is szolgáltunk az idén? Íme néhány kép a bemutatott készülékekről. Először is a teljes demo lánc:

A tavaly már szerepelt RDacoustic Evolution hangfalak mellett bemutatkoztak az Euphoria modellek, melyek sokrétű hangolási opcióit sikerült is bemutatni a látogatóknak. Sokan megcsodálták a dobozok megmunkálásának minőségét, és jó néhányan feledkeztek bele a zenehallgatásba. A Fostex és Voxativ hangsugárzók a szélessávú hangfalak szerelmeseinek szívéhez közel állhatnak.

A hangfalaink házastárs kompatibilitását fokozza, hogy rendkívül sok színváltozatban rendelhetők, íme:

A KR Audio Kronzilla VA680i erősítője már tavaly is meghallgatható volt, de a T1610 elektroncsövek látványa most is sok emberből váltott ki elismerés, csakúgy mint a hangzás.

Az újdonságot itt a KR KT88 csövekkel épített VA880 hibrid integrált erősítő szolgáltatta, mely az Euphória dobozokkal párban jól teljesített.

Idén is digitális forrás segítségével váltogattuk a zenéket, használtunk PC-t, és újra bebizonyosodott, hogy a Lector Audio Digidrive TL3 futóműve nagyon jó. A digtális/analóg jelátalakításról most is a LampizatOr Atlantic DAC gondoskodott, de a készülékeket éltető áram a cég Silk hálózati szűrő/elosztójának Gold változatán keresztül érkezett, mely most mutatkozott be először a hazai közönség előtt.

A Hi-Fi Racks Grand Stand XL készülékállványa stabilan tartotta a ráhelyezett készülékeket, pedig egy mázsát kellett elbírnia. A készülékállvány minden szintjén biztosított a káros rezonanciák elcsatolása, a kivitel gyönyörű, a felületkezelés pazar. Sokan azt hitték, hogy politúrozott bútorlapot látnak, pedig az állvány valódi keményfából készült.

Meglepetés vendégeink is voltak, hiszen részt vett a rendezvényen Dr. Eunice Kron asszony, a KR Audio társalapítója és tulajdonosa, szombaton a jelenlévő nagy számú látogató előtt röviden be is mutatta a cég történetét.

Meglátogatott bennünket a szakma számos képviselője, újságírók, bloggerek, de még más kiállítók képviselői is. Jól esett, hogy sokaktól – természetesen nem mindenkitől – kaptunk dicséretet.

Az RDacoustic mérnökei közül Radovan Rehorek urat (oszlop mellett balra) sokan már ismerősként köszönthették, hiszen 2016-ban is velünk volt, és DJ-ként szolgáltatta a zenét akkor is.

A nagyobb helyiség új kihívások elé állított bennünket, hiszen egy teljesen más akusztikai környezetbe kerültünk mint tavaly. Bár a végeredmény messze nem volt tökéletes, de a hozzáértők így is értékelhették készülékeink kvalitásait. Mindebben nagy szerepet játszottak azok az akusztikai elemek, melyekkel a helyiség akusztikáját igyekeztünk jobbá tenni. Ki kell emelni az RDacoustic QRD67 diffúzorát, mely a tesztlánc mögött volt látható, és sokan kérdezték, hogy mennyire hatékony. Nyugodtan mondhatjuk, nagyon! Ám önmagában nem lett volna elég, mivel a mély hangokat is kordában kellett tartani. Erről a fenti képen Radovan barátunk mögött a sarokban, a GIK Acoustic által gyártott Tritrap basszuscsapdák, az oszlop előtt látható 244 Bass Trap, valamint az alábbi képen a közönség mögött, a sarokban elhelyezett hasáb alakú 244 Bass Trap akusztikai elemek gondoskodtak.

A rendezvény végére mondhatom, nagyon elfáradtunk, mert folyamatosan érkeztek a látogatók, sokaknak kellett várni arra, hogy legyen szabad szék, és jobb helyről is hallhassák a zenét. (Ebben egy hirtelen műfajváltás mindig segített.) Magam nem is tudtam más kiállítókat megnézni, így csak a vendégeinktől szereztem némi információt. A magunk részéről – ha kevéssel is – igyekeztünk növelni a rendezvény látogatottságát, így Facebook-os nyereményjátékunknak köszönhetően két VIP belépő talált gazdára, melyek egyik tulajdonosa megengedte, hogy a nyeremény átvételéről készült képeket felhasználjuk. Köszönet érte Bevíz Tibornak!

Akinek megtetszettek az általunk forgalmazott készülékek vagy tetszett a hang, és szívesen meghallgatná újra, az lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink bármelyikén, vagy figyelje Facebook oldalunkat, mivel hamarosan új lehetőséget ajánlunk fel. Köszönet még egyszer mindenkinek, aki meglátogatott bennünket, és bízunk a mielőbbi viszontlátásban.