AQ akusztikai panelek

169 

Leírás

A helyiség akusztikája alapvető hatással van a helyiségben tartózkodók közérzetére. A rossz akusztikájú helyiségekben nehéz megérteni a beszélőt, nehéz beszélgetni egymással, mert a beszélő saját hangjának jelentős deformációját és hosszú visszhangokat észlel. Ha egynél több ember próbál egyszerre társalogni egy rossz akusztikai térben, akkor lassanként mindenki megpróbál hangosabban beszélni, és ennek eredményeként egy szörnyű kakofónia keletkezik, melyhez az egyre növekvő fáradtság érzése társul, néhány embernél mindez fejfájással jár. Ez egy munkahelyen jelentősen csökkenti a munkavégzés hatékonyságát már rövid távon is.

Az akusztikailag módosítatlan térben zajló zenei produkció sok esetben jelentősen csökkenti a zenei élmény élvezhetőségét, ami általában a zenészek és a hallgatók elégedetlenségével párosul. Hasonló a helyzet az otthoni zenehallgatás területén is.

A minőségi hangszórók gyártójaként az AQ is szembesült azzal, hogy akusztikai módosításokat kell végrehajtani a saját demóhelyiségében. Több mint 20 éves tapasztalatuk alapján megtervezték saját AQ akusztikus csillapító paneljeiket. Először a vállalati ügyfelek igényeknek megfelelően, majd a telepítési módszer egyszerűsítése után úgy döntöttek, hogy elérhetővé teszik más ügyfeleiknek, beleértve az otthoni zenehallgatás kedvelőit is.

  • Az egész panelt rezonátor panelként tervezték, ez a tulajdonság elsősorban az alacsonyabb frekvenciatartományban – kb. 570 Hz körül – nyilvánul meg.
  • A panel elülső falán egy sor nyílás található, melyek mögött egy akusztikus szövet és egy  akusztikai kőzetgyapot csillapító réteg van. Ennek hatékonysága főleg 4250 Hz és 17 kHz közötti frekvenciákon jelentkezik.
  • Az elemek elülső fala nem párhuzamos azok hátsó falával. Ennek alkalmazása megakadályozza az állóhullámok kialakulását a helyiség párhuzamos felületein, aminek a teljes akusztikai spektrumban jelentősége van.

A panelek falra vagy mennyezetre is felszerelhetők. A megfelelő alkalmazás során nem kell a teljes falat panelekkel lefedni, az akusztikai kezelés során lehetőség van a felület egy részére helyezni a szükséges mennyiségű elemet sakktáblaszerűen vagy más mintázat alapján.

A telepítés egyszerű. A panel önhordó, a hátsó falon négy rögzítő furat található. A nyílások a felfüggesztett helyzetben történő rögzítéshez vannak kialakítva, és kialakításuknak köszönhetően minden irányban el lehet őket fordítani. Mennyezetre szereléshez rejtett oldalsó reteszelésű változat használható.

Technikai adaok:

  • – szélesség:  600 mm
  • – magasság:  600 mm
  • – vastagság:  120/80 mm
  • – súly:  6,5 kg

A panelek 169 €/db áron rendelhetők.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.