GIK Acoustic

Minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Igaz ez az audio készülékekből összeállított láncokra is, melyek lényeges eleme maga az akusztikai környezet. Sokan még ma is azt gondolják, hogy minél drágább készülékeket vásárolnak, annál jobb zenei reprodukcióban lesz részük otthon. Azonban egy bizonyos határon túl a helyiség akusztikai tulajdonságai jelentős mértékben korlátozzák az elérhető legjobb hangminőséget, így a drágább és az olcsóbb készülékek közötti különbségek sem jelenhetnek meg teljes mértékben.

A különféle akusztikai elemek felhasználásával elvégzett teremakusztikai korrekciót ennek ellenére nálunk sokan még szemfényvesztésnek vagy alkímiának tartják, és felesleges pénzkidobásnak tekintik. Holott megfelelő szakértelemmel összeválogatott, és helyesen installált akusztikai kiegészítőkkel nagyságrendekkel javítható a hangzás minősége, és még jól is mutathatnak.

Igazi multinacionális cégként az észak-amerikai márka európai képviselete Angliában található. A cég akusztikai elemek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, melyhez széleskörű szolgáltatáscsomag párosul. Ezek részét képezi a személyes és online tanácsadás, tervezés és telepítés is.

Akusztikai elemeik a funkcionalitás mellett az esztétikum követelményeinek is megfelelnek. Hasznosságuk mindazok számára nyilvánvalóvá válik, akik megfelelő telepítésükkel elvégzik zenehallgató helyiségük teremakusztikai korrekcióját. Ennek előnyei annál inkább érvényesülnek, minél komolyabb audio rendszert használ valaki.