Acoustique Quality

Az Acoustique Quality (AQ) céget 1995-ben professzionális hangszórók gyártására alapította Vladimír Sapara és Karel Svoboda az 1992/93-ban alakult Sapara UNI cég jogutódjaként.  Eleinte a feltételek kezdetlegesek voltak, de folyamatosan javították a megmunkálási minőséget, a technikai feltételeket és a gyártási képességeket is. Az idő előrehaladtával az ügyfelek igényei alapján egyre komolyabb figyelmet fordítottak a formatervezésre és a gyártás minőségének további javítására.

Az AQ hangsugárzókat a Cseh Köztársaságban gyártják. Készítésük során mára már rendkívül kifinomult gyártási technológiákat alkalmaznak, a formatervezésben együttműködknek a NOVAGUE DESIGN tervező céggel. Ez a kombináció elősegíti a műszaki fejlesztést és a formatervezési lehetőségeket. A K+F laboratórium lehetőséget nyújt innovatív ötletek és projektek kidolgozására, valamint biztosítja az AQ termékek legmagasabb technikai és esztétikai színvonalát.

A folyamatos fejlesztés, és az új gépi berendezések, mint a rendkívül precíz öt tengelyes CNC gépek alkalmazása, megnyitja az ajtókat az új 3D-s tervezési elképzelések megvalósításokhoz. A hangszórók gyártása során teljesen kihasználják az új technológiák biztosította lehetőségeket. A kabinetek precíziós vágása hihetetlenül pontos Altendorf fűrésszel történik, a Passion és Labrador furnérozott felületének gyártása során alkalmazott vákuumprésnek köszönhetően, a természetes fafurnér felület tökéletesen hibátlan. A felületeket precíz, pneumatikus fejjel ellátott csiszolókkal csiszolják tökéletesre. Az öt tengelyes CNC gép nélkül a Passion és a Labrador sorozat nem létezne, az összetett burkolatok és terelőlemezek tervezéséhez, modellezéséhez és gyártásához 3D-s technológiákat alkalmaztak. Az új pormentes festő és a fényezőhelyiség lenyűgöző felületek kialakítását teszi lehetővé, beleértve a magas fényű zongora lakkokat is. A szintén porvédett végső összeszerelő műhely biztosítja a hibátlan végszerelést és a kiváló minőség ellenőrzést. A tervezéshez kapcsolódó új progresszív funkciók és gyártási folyamatok alkalmasak arra, hogy az AQ céget a világ legnagyobb hangszóró gyártói közé emelje.

Mindezek eredménye a legmagasabb esztétikai, technikai és legfőképpen a kiemelkedő hangminőségű audiophile és high-end hangszórók. A professzionális audioközönség nagyra értékelte Labrador 26 MKIII, Labrador 29 MKIII, és az M23 aktív hangszóróikat.

A high-end AQ Passion álló hangfal számos elismerést nyert az audiophile sajtótól és rangos formatervezési díjat kapott a világ design központjától – Olaszországtól.

Az AQ innovatív termékei új piacokra jutottak el, köztük az USA-ba, és a famegmunkálás területén elért magas gyártási minőségnek köszönhetően világhírű elektronikai gyártók számára készítenek különféle részegységeket.

Az AQ hangszórók létrehozását mindig a “Hang inspirálja” és a “Hang a lélek számára” mottóhoz kapcsolódnak. A mai dizájnnal kiegészítve az AQ olyan hangszórókat kínál, amelyek valóban felüdülést nyújtók, inspirálóak és megfizethetők a modern otthonok számára, és alapjai a kiemelkedő zenehallgatási élménynek. A cégről itt is olvashatnak: http://hangzasvilag.hu/acoustique-quality-cegbemutato/