LampizatOr

A Łukasz Fikus tulajdonos, főmérnök által létrehozott lengyelországi cég már szép sikereket ért el a digitális jelek analóggá történő átalakítása területén, melyet több mint 100 ország, több mint 1000 elégedett vásárlója bizonyít. A mai High-end területén egyedülálló értékesítési filozófiájuk szerint senkinek nem kell elhinni, hogy termékeik kiválóak, így minden vásárlónak egy 7 napos ingyenes kipróbálásra van lehetősége. Ezen idő alatt eldönthetik, hogy megvásárolják a kérdéses terméket vagy visszaküldik a gyártó részére.

Ez, és a készülékekre vállalt öt év garancia olyan mérvű magabiztosságról árulkodik, mely egyáltalán nem jellemző a tömeggyártásban termelő cégekre. Készülékeik időtálló, és kiemelkedően magas színvonalú beltartalommal, egyszerű dizájnnal készülnek, szinte minden erőforrást a minél magasabb hangminőség elérésére összpontosítanak. Aki már látta és hallotta őket maradéktalanul elhiszi jelmondatukat: “Zenerajongók által zenerajongóknak készítve!”

Nem alkalmaznak kapcsolóüzemű tápegységeket a meghajtásról a jó öreg transzformátor segítségével gondoskodnak, minden tápegységük “lineáris” típusú. Hitük szerint, a trióda vákum csövek jól szólnak, és a műveleti erősítők pedig rosszul. Kínálatukban főként D/A konverterek szerepelnek, de gyártanak erősítőt, hálózati szűrőt, és kábeleket is, mindet saját filozófiájuk szerint.

Nem hiszem, hogy vitába kellene szállni velük, érdemesebb inkább kipróbálni valamennyit, hiszen nem kell semmiféle kockázatot vállalni.