Lector Audio Strumenti

Az olasz cég 1982-ben kezdte meg működését a HI-FI világában, és azóta is a folyamatos fejlesztés, és termékeik állandó tökéletesítése zajlik üzemükben. Vezető konstruktőrük Claudio Romagnoli úr a már bevált megoldásokat tovább javítva a változó követelményekhez igazítja készülékeiket, melyek így folyamatosan megújulnak.

A biztos alapot itt is a hibrid megoldások jelentik, csakhogy a KR Audioval ellentétben itt a hagyományosnak nevezhető tervezési elvet követve erősítőikben elektroncsövekkel az előerősítést végzik, míg a teljesítmény fokozatokban félvezetőket alkalmaznak. Elektroncsöves CD és DAC készülékeik számos szakmai elismerésben részesültek Európa szerte.

A forrásoldali csúcskészülékeikhez például saját gyártású külső tápegységeket alkalmaznak, ezzel is kiküszöbölve az egyes alkatelemek káros egymásra hatását. A tápegységen belül két toroid trafó található, egyik a mechanika, másik pedig az elektronika áramellátását biztosítja.

Nagy gondot fordítanak a készülékházak, és a mechanikus alkatelemek rezgéscsillapítására. Optikai lejátszó készülékeikben saját tervezésű lemezmechanika található, mely a gondos megmunkálásnak köszönhetően jelentősen jobb hangzásminőséget biztosít, mint a más gyártók által alkalmazott PC rom-ok. Különlegességük, hogy az alumínium alaplaphoz erősített motormechanika rezgéseit szinte teljesen elvezetik a bronz oszlopok, melyekkel a készülékházhoz rögzítik a szerkezetet.