Vacuum Tube Audio Fair Tokió-ban

Néhány képet kaptunk a tokió-i Vacuum Tube Audio Fair rendezvényről a KR Audio Electronics ottani forgalmazójától Hideki Suzuki úrtól, mely számunkra azért is érdekes, mert a rendezvény keretein belül összehasonlították a KR KT88 elektroncsöveket orosz vetélytársaikkal. Ennek eredményeként:

 

“Audience comments:
The KR KT88 become rich sound and resolution become higher. The KR KT88 is closer than Russian KT88 in the orchestra sound.”

Azaz, a közönség véleménye szerint: “A KR KT88 gazdagabb hangot és nagyobb felbontást eredményezett. A KR KT88 közelebb áll a nagyzenekari hangzáshoz, mint az orosz KT88.”

Azt ugyan nem értem, hogy miért nem a KR VA880-as készülékét használták a teszthez, de erre is biztosan van magyarázat. Mellesleg ahogyan azt már korábban is közreadtuk a kis készülék sokféle audio láncban jeleskedik, itt alul éppen a cseh Aqoustic Quality cég által gyártott Passion Orca típusjelű kisdobozait hajtja.

Minden esetre a hazai közönség a VA880 integrált erősítővel együtt a KR KT88 elektroncsöveit is meghallgathatja a budapesti Marriott Hotel M szintjén a Margit B teremben november 11-12-én a 18. AV Trend & Hi-Fi Show rendezvényén.