CES Las Vegas 2017 – KR Audio

A CES rendezvényét a témában jártas olvasóknak nem kell bemutatni, így csak annyit kell megjegyeznünk elöljáróban, hogy egy magára valamit is adó High End gyártó valamilyen formában biztosan képviselteti magát minden évben Las Vegasban.

Nem teszik ezt másként azok a gyártók sem, amelyek képviseletét cégünk felvállalta. Most a KR Audio termékeinek Las Vegas-i szereplésével foglalkozunk, melyet nagy érdeklődés kísért az idei CES rendezvényén is, melyről a cég ottani importőre számolt be a Dr. Eunice Kron asszonynak írt levelében:

“… it was a very good show – we had over 600 visitors who spent 10+ mins in our suite. … There was interest in the tubes and the amplifier – we dutifully distributed the info and the pricing. The 340 did very well with the ORCAS Loudspeakers – really beautiful, musical sound that all of the visitors truly appreciated. …”
Jerry Cmehil Wellrounded Sound
A cég demo szobájáról készült képek magukért beszélnek, ezért közlünk ezekből néhányat.

A Wellrounded Sound csapata

Akik látogatják a budapesti Hi-Fi Show rendezvényeit, azok jártak már az emeleti szobákban, ahol példának okárt cégünk is bemutatkozott 2016-ban. Ez is olyan … csak kicsit nagyobb, mint a rendezvény maga. A Wellrounded Sound két demo láncot is bemutatott a kiállításon. melyekről néhány fotót is kaptunk.
Számunkra főként a cég által bemutatott audio komponensek érdekesek.Az első ami szembe ötlik, hogy monitor hangfalakkal is jelentkeztek a kiállításon, mégpedig az ORCA dobozaival.

A másik demo lánc, benne az ORCA állódobozok és monitorok között a KR VA340 integrált erősítő

Ezekről remélem lesz alkalmam majd bővebb információkat is megosztani az olvasóinkkal, ám számunkra figyelemre méltó külső megjelenésük ellenére sem ezek érdekesek, hanem a szőnyegen pihenő KR Audio VA340 integrált erősítő, mely már a tajpei-i show-n is sok látogatót bevonzott Chen Úr kiállító helyiségébe.

A szőnyegen a VA340, a rack felső polcán pedig a 440 Audio lemezjátszója

Itt is bizonyított a cseh erősítő-Lp páros, hiszen a rendezvény ideje alatt – amit Jerry levelében is olvashattunk – legalább 600 látogató töltött el több, mint 10 percet náluk, ami nagy szó figyelembe véve a rendezvény óriási méreteit. Csak zárójelben jegyzem meg, ha valaki a budapesti show-t teljes egészében be akarja járni, és mindenhol eltölt legalább 10 percet, akkor arra is rá kell szánni minimum egy fél napot. A CES-re több nap, akár hét kellene.

Az impozáns szobabelső

Külön installációt kaptak az elektroncsövek, melyeket így teljes fizikai valójukban és szépségükben csodálhattak meg az érdeklődők. Mellesleg:
Tudta? A KR vákuumcsöveiben nincs levegő! – Ezért is tartósabbak mint más gyártók csövei.

A KR 845

Előtérben a KR T-100 trióda

A képeket nézve azt hiszem minden audiofil felsóhajt: “Bárcsak ott lehettem volna!” Nekem legalábbis ez jut az eszembe. Rómát látni, és meghalni! – tartja a mondás. Azt hiszem high end berkekben két ilyen zarándoklat van egy európai számára: München, és a CES. Talán egyszer mi is ott lehetünk!