AQ Pontos 9 polcsugárzó

999 

Leírás

A Pontos 9 polchangszóró termetét meghazudtolóan kiváló hangzást biztosít első sorban kisebb helyiségekben, melyek alapterülete legfeljebb 30 m2 lehet.

A test szendvicsszerkezetű MDF lemezekből készül. Kompakt méretei miatt a doboz merevsége tökéletes. Ennek ellenére van egy belső merevítő rendszer.  A bassreflex nyílás – más AQ modellekhez hasonlóan – a frontoldalon látható, ahol egy szendvics terelőlemez teszi lehetővé a doboz falhoz közeli vagy közvetlenül a falra történő felszerelését. A fekete műselyemmel borított előlap neodímium mágnesekkel rögzíthető a front panelhez. Levételekor nincsenek látható rögzítési pontok, idegesítő furatok. A csatlakozó terminál aranyozott csatlakozókkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik mind a bi-kábelezést, mind a bi-amplifikációt. A belső összekötő kábelek a Rocket 33-as típusú AudioQuest gyártmányok.

Mindkét beépített hangszóró a dán Scan-Speak cégtől származik. A mélysugárzó viszonylag kis átmérőjű, ennek ellenére teljes értékű és szilárd basszust produkál. A dobozban használt magassugárzó ugyanaz, mint amit a nagyobb modellekben is alkalmaznak ebben a sorozatban. Mindennek köszönhetően a hangszórók nagyon jó hangzási balansszal rendelkeznek, és kevéssé válogatósak akár erősítőről, akár kábelezésről legyen szó.

Az összes Pontos sorozatba tartozó modell felületkezelésére kiváló minőségű zongoralakkot használnak, melyet nyolc rétegben visznek fel. A lakkozott réteg tömörsége és merevsége nagyon kedvez a dobozkonstrukció szilárdságának. Amire viszont kényes, az az állvány. Javasoljuk, hogy a Pontos 9-et megfelelő állványra helyezze a nemkívánatos rezonanciák továbbításának kiküszöbölésére.

A dobozok házimozi rendszerbe is illeszthetők, sőt az egyes hangfalcsaládok eltérő modelljeit variálva minden hangzási térhez ideális hangszórókészletet állíthatunk össze.

Műszaki paraméterek:

  • Rendszer: 2 utas, basszreflex rendszerű
  • Impedancia: 8 ohm
  • Szinuszos teljesítmény: 60W
  • Zenei teljesítmény: 120W
  • Érzékenység: 87dB / 1W / 1m
  • Frekvenciaátvitel: 45Hz – 43kHz 6dB sávban
  • Méretek (Sz x Ma x Mé): 180mm x 382mm x 282mm
  • Súly: 8kg
  • Belső térfogat: 10 l
 A hangszórók ára: 814 €, kb: 254.000 Ft/pár, mely az árfolyam függvényében változhat.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.