Új állóhangfalak az RDacoustic kínálatában

2017 januárja újdonságok bemutatásával kezdődik az RDacoustic esetében is. A cég megalkotta az Euphoria hangfalcsalád első tagját, mely igazi érdekességnek ígérkezik. Néhány fénykép már elérhető az új modellről, melyek alapján az rögtön megállapítható, hogy a külső megjelenés most sem szokványos. Dimenziói emberibb léptékűek mint az Evolution ládáké, hiszen ezek csak 93 cm magasak, 51 cm szélesek, és a mélységük csupán 48 cm. Azért ide-oda tologatni ezeket sem lesz könnyű, hiszen a súlyuk 45 kg darabonként.

RDacoustic Euphoria Voxativ szélessávú hangsugárzóval

A prímet itt is a Fostex FE206 szélessávú driver viszi, de a 15″-os mélynyomó minden bizonnyal pótolja azt a basszus hiányt, amit a Hi-Fi Show-n többen hiányoltak az Evolution modelleknél. A 8″-os Fostex sugárzó érzékenysége 98 dB, de mélynyomó még rajta is túl tesz a 101 dB-es értékkel. Ahogy az az előlapon is látható a doboz baszreflex rendszerű, így elhelyezésénél ezt majd figyelembe kell venni. A doboz sokrétű kalibrációs lehetőséggel is rendelkezik, melynek gyakorlati tapasztalatairól még nem tudunk beszámolni. Egy biztos, hogy a mélykiemelés révén a nívósabb házimozi rendszerekhez is jobban illeszthető az Euphoria.

Euphoria hátoldali csatlakozó terminálok és as kalibráció kezelőszervei

A hátlapra kerültek a hangszóró csatlakozók melyek biamplifikációt is lehetővé tesznek. A csatlakozók nagy tisztaságú rézből készültek, és aranyozottak. Felettük két háromállású kapcsoló látható, melyekkel  a hangszórók érzékenységét lehet szabályozni. Ha a bal oldali az alsó (Defined) állásban van akkor a jobb oldali kapcsolóval 1, 2 vagy 3 dB mély kiemelést állíthatunk be. A bal oldali kapcsoló középső (Balanced) állásában kiegyenlített hangzást kapunk, míg a felső (Pure) állásban a hangszórók teljes sávszélességben szólalnak meg.

A kivitel itt is pazar. A gyönyörűen megmunkált keményfa elő és hátlap 44 mm vastag, négyféle kivitelben rendelhető: tölgy, kőris, cseresznye, és amerikai mogyoró. Az oldalsó műbőr borítás is a korábbi 66 különféle szín és minta változatban lesz elérhető. Ennek köszönhetően mindenki ízlésének és lakása belső terének megfelelő kivitelben szerezheti be az Euphoria modelleket.  A dobozok ára jelenleg 8750 €, azaz kb. 2,7 millió HUF.

A gyártó tervei szerint ez a modell kiegészül egy subwoofer-rel, center, és háttérsugárzóval is, tehát akár házimozi rendszer is kiépíthető RDacoustic hangfalakkal, ha a család teljessé válik.