x2Audio Power Filter

1839 

Leírás

Profi audio szakemberek hosszú ideje tisztában vannak a tiszta tápellátás fontosságával. Az ipar számos fejlett módszert dolgozott ki ezeknek a tápvonalaknak a zavarmentesítésére. Azonban, ezek a megoldások rendre figyelmen kívül hagynak egyetlen tényt, mégpedig hogy az EMI a rendszer bármely pontján beléphet. Nem tudjuk a zajt az ajtóban megállítani, ha az az ablakon és a tetőn át is bejuthat a házba. Így aztán, a hétköznapi tápoldali szűrő megoldások hatékonysága alacsony az EMI megállítására. A dobozon belül, a tápegység egyenáramú szűrése szintén gyenge eredményekkel kecsegtet, mert minden tápegység referencia pontja a test (nulla) vonal. A mérnökök tervezéskor hajlamosak abból kiindulni, hogy a test az egy ideális nulla pont, és minden más ehhez képest változik. Csakhogy ez egy feltételezés, valójában a test vonalak sohasem tiszták. Minden olyan vezető, amelyben áram folyhat, egyszersmind antennaként is tud viselkedni, ideális belépő pontot szolgáltatva az EMI részére. A tápegységek nulla vonalait pedig sohasem szűrik… Valójában a tápegységek nulla pontja egy lebegő pont, amely az elektromágneses interferencia miatt állandó potenciál változásban van, ezáltal az elektronika egésze számára egyfajta jelgenerátor bemenetként viselkedik.

Amit ebből kifolyólag tapasztalunk, az a hasznos jel megváltozása. Egyik oldalról egy jól hallható, jellemző torzítás keletkezik, ezért főképp a hálózati interferencia a felelős, míg a másik oldalról egy erőteljes felbontás-csökkenés, finom részletek elvesztése, a térhatás beszűkülése, a mikrodinamika kompressziója következik be, ennek tipikusan a Nulla tápvonal EMI szennyezettsége az oka. A hang nem térből, hanem a két doboz közül, egy „gombócból” szólal meg, finom, ambiens részletek nélkül.

Az egyetlen igazi megoldás erre a problémára egy olyan passzív szűrő rendszer, amely célzottan szűri a rendszerbe érkező zavaró jeleket, közvetlenül azok belépési pontján, úgy, hogy saját maga nem kerül bele a jelek és az energiaellátás útjába.

Mi az X2 Audio-nál megalkottunk egy nagyon kifinomult, speciális mágneses tulajdonságokkal rendelkező, gyors reakcióképességű szűrő technológiát az EMI/RFI jelek eltávolítására (jelentős elnyomására) a rendszerből. Részletesen feltérképeztük a jellemző EMI frekvenciasávokat, és ezeket célzottan nyomjuk el. Mivel az EMI rendszerbe lépése két ponton is megtörténhet, mindkét pontra megalkottuk a megfelelő szűrési módszert, amelyek együtt azonnali hatást nyújtanak.

Miért olyan hatékony a Power Harmonizer?

 • Kiszűri az EMI/RFI interferenciákat azok belépési pontjain, azonos időben.
 • Egyedülálló nanotechnológiás gyors reakcióidejű szűrőrendszer.
 • Passzív eszköz, nem kerül bele sem a jelútba, sem a tápvonalakba, nincs saját hangja.
 • Érzékelő és kompenzáló elemei sokszorta gyorsabbak, mint a szokásos szűrőkben.
 • Nincs elektromos áram fogyasztása, gyakorlatilag örök életű, sosem megy tönkre.
 • Hatása önmagában is jelentős, de további szűrők alkalmazásával fokozható, lépésenként építhető, a meglévő eszközök cseréje nélkül.
 • Hatása a képmegjelenítő eszközökön (TV, projector, nagyfelbontású monitorok) is érezhető (azonos tápvonalak) szebb színek, élesebb kép.
 • Semmilyen más módon nem lehet hasonló jeltisztulást elérni, javulás/ár arány.
 • A hálózat tisztulása a ház/lakás lakóterének zavarcsökkentését is hozza magával, élhetőbb, nyugodtabb környezetet teremt.

Használata:

 • A készülék gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, mivel nem sugároz, áramot nem fogyaszt, nem melegszik és nem veszi körül elektromágneses mező. A valódi fa készülékház nem mágnesezhető, semmiféle hatást nem fejt ki a közelében elhelyezett audio komponenseinkre.
 • Helyezze a készülék dobozát a kiválasztott helyre, ami lehet más audio eszköz, készülékállvány vagy akár a padló is. (Mint minden audio eszköz ez is meghálája, ha rezgéscsillapító alátéteket alkalmazunk.)
 • Csatlakoztassa a doboz hátoldalán található szabvány IEC aljzatba a mellékelt tápvezetéket. (A készülék nem igényel speciális tápvezetéket, de jobb minőségű vezetékek alkalmazásával a szűrő hatás fokozható.)
 • Csatlakoztassa a tápvezetéket a kiválasztott hálózati aljzatba. Nem szükséges az eszköznek a készülékeink tápellátására szolgáló tápelosztóba történő csatlakoztatása, mindössze azt javasoljuk, hogy a passzív szűrővel azonos fázisra kerüljenek. Az eszköz csillapító hatását azonnal kifejti, de a szűrő hatás teljes felépüléséhez néhány perc szükséges.

Műszaki paraméterek:

 • Méretek: 43 (szélesség) x 30 (mélység) x 10 (magasság) cm
 • Tömeg: kb. 10 kg
 • Csatlakozókészlet: 1 db aranyozott IEC aljat
 • Tartozékok: 1 db tápvezeték

A szűrés hatékonysága fokozható további x2 Audio szűrők alkalmazásával. Elérhető natúr fenyő, és sötét dió színekben.

A készüléket kipróbálta a Hangzávilág Magazin csapata is:

X²Audio passzív szűrőrendszer

Zajszűrés kicsit másként – x2audio

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.