x2Audio Speaker Harmonizer

899 

Leírás

Az X2 Audio által megalkotott nagyon kifinomult, speciális mágneses tulajdonságokkal rendelkező, gyors reakcióképességű szűrő technológia az EMI/RFI jelek eltávolítására (jelentős elnyomására) szolgál. Részletesen feltérképezték a jellemző EMI frekvenciasávokat, és ezeket célzottan nyomják el. Mivel az EMI rendszerbe lépése két ponton is megtörténhet, mindkét pontra kifejlesztették a megfelelő szűrési módszert, amelyek együtt azonnali hatást nyújtanak.

Ezzel az eszközzel az erősítőből a hangszórókra kerülő nagyfrekvenciás zavarokat célzottan nyomjuk el, így a hasznos információ nem torzul. Alkalmazásával javul a térábrázolás, a hangszerhangok szeparáltsága, a lejátszott audio felvételekdinamikusabbá, részletgazdagabbakká válnak.

A könnyebb elhelyezhetőség érdekében a két dobozban egy-egy szűrőmodul elhelyezésére került sor, így azok a hangszórók közvetlen közelébe tehetők, így nem szükséges a mellékeltnél hosszabb vezetékek beszerzése.

Használata:

  • A készülék gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, mivel nem sugároz, áramot nem fogyaszt, nem melegszik és nem veszi körül elektromágneses mező. A valódi fa készülékház nem mágnesezhető, semmiféle hatást nem fejt ki a közelében elhelyezett audio komponenseinkre.
  • Helyezze a készülék dobozát a kiválasztott helyre, lehetőleg a hangszórók közelébe. (Mint minden audio eszköz ez is meghálája, ha rezgéscsillapító alátéteket alkalmazunk.)
  • Csatlakoztassa a doboz hátoldalán található szabvány banán aljzatba a mellékelt vezetéket. (A készülék nem igényel speciális vezetéket, de jobb minőségű vezetékek alkalmazásával a szűrő hatás fokozható.) A bekötési irány nem releváns.
  • Csatlakoztassa a vezeték másik végén elhelyezett csatlakozót az egyik, illetve a másik hangszfal/hangszóró pozitív hangszóró bemenetére (ha a banán csatlakozó bekötése nem lehetséges, akkor használja a mellékelt banán-saru átalakítókat a csatlakoztatáshoz.).
  • Amennyiben bikábelezést vagy biamplifikációt használ tapasztalati úton választhatja ki, hogy hogyan érhető el a legjobb hatás, esetleg szükséges lehet további eszközök beszerzése.
  • Az eszköz csillapító hatását azonnal kifejti, de a szűrő hatás teljes felépüléséhez néhány perc szükséges.

Műszaki paraméterek:

  • Méretek: 10 (szélesség) x 15 (mélység) x 10 (magasság) cm egyenként
  • Tömeg: kb. 1 kg/db
  • Csatlakozókészlet: 1-1 db 3 mm-es banán aljzat
  • Tartozékok: 2 db banán-banán IC vezeték, 2 db banán-saru átalakító

A szűrés hatékonysága fokozható további x2 Audio szűrők alkalmazásával. Elérhető natúr fenyő, és sötét dió színekben.

A készüléket kipróbálta a Hangzávilág Magazin csapata is:

X²Audio passzív szűrőrendszer

Zajszűrés kicsit másként – x2audio

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.