München High-End 2017 – Epilógus

Bár a kiállításnak vége, ahogy a nóta mondja: “Show must go on!”. Néhány képet kaptunk partnereinktől a kiállításról, melyet most szeretnénk megosztani másokkal is. Maga az esemény, ahogyan azt már korábban is leírtuk óriási területen zajlik. A MOC rendezvényközpont München északi részén található, a kiállítás szervezése – az utómunkákkal együtt – gyakorlatilag egész évben folyik.

A fenti képen a második szint egy része látható a harmadik szint karzatáról fényképezve. A két oldalon lévő helyiségekben szakmai előadások, és demók mennek folyamatosan. Itt aztán el lehet tölteni az időt, hiszen ezekben a helyiségekben mindenki igyekszik az általa gyártott készülékekből a maximumot kihozni. Valljuk be, ez nem mindig és nem mindenkinek sikerül. Erről már Nagy Gabi elég részletesen írt itt: http://audioworld.blog.hu/2017/05/26/munchen_high-end_show

Bennünket mégsem a két felső szint, hanem az alsó – Gábor által dühöngőnek nevezett – terület érdekelt leginkább. Itt főként a kisebb gyártók, és azok vannak, akik partnereket keresnek. Természetesen a nagyobbak szinte minden szinten képviseltetik magukat.

Az alsó szint zenei hírességekről elnevezett sétányain bolyongva sok mindennel, még élő zenével is lehet találkozni, de nekem nem ez keltette fel a figyelmemet, hanem a cseh Acoustique Quality standján a zenészek mögött, a fehér Passion hangfal mellett megbújó Kronzilla. Még néhány kép erről az itthon még ismeretlen márkáról.

De a KR Audio erősítőivel nem csak ott, hanem az RDacoustic-kal és a 440 Audio-val közös demószobában is lehetett találkozni. München-ben az idén mutatkoztak be az új Euphoria hangfalak, melyek jócskán eltörpülnek az Evolution modellek mellett.

Fábián László úrtól, az Audio Hungary tulajdonosától is kaptam egy képet, köszönet neki érte! Az alsó és a felső kép látszólag egyforma, de a két kép között néhány eltérés van. Íme:

A hangfalak talán néhány embernek nem ismeretlenek, és a Kronzilla SXI is ismerős lehet. A háttérben álló QRD67 diffúzorral is többen találkozhattak a tavalyi pesti kiállításon, de idén egy LampizatOr DAC volt a forrás, a cég által összerakott zeneszerverről, mely a lemezjátszó alatt található.

Szerencsére már csak két hetet kell várni, és nálunk is meghallgathatóak lesznek az Euphoria modellek.