KR Audio VA880 integrált erősítő teszt

A Hangzásvilág magazin hivatalos tesztkörülmények között próbálta ki a KR Audio Electronics erősítő kínálatának legkisebb integráltját, a VA880 típsujelű készüléket. Az erősítő hibrid, de az előfokban alkalmaznak félvezetőket, míg a teljesítményről a KR Audio saját gyártású 2 x 2 db KT88 sugártetródája gondoskodik, mely push-pull, AB1 osztályú kapcsolással 2 x 50 Wattot présel ki magából.

Az erősítő kicsomagolás után, de a csövek még a védőrács alatt becsomagolva

A készülék bemutatkozott az idei AV Trend & Hi-Fi Show rendezvényén is, ahol sokan meghallgathatták. Saját elfogult véleményem szerint itt is kiválóan teljesített, de kíváncsiak voltunk arra, hogy mások erről hogyan vélekednek. Mivel a kiállítást megelőző rövid ismerkedés során Szabó Karcsi már szemet vetett rá, így a show-t követően meg is kapta. Tapasztalatairól itt számol be: http://hangzasvilag.hu/kr-audio-va880-elektroncsoves-erosito/

Már az ismerkedést követő első benyomásai is sokat mondóak, melyet egy rövid üzenetben küldött nekünk:

“Szia János! Hát….ez óriási. Nem tudtam éjjel kettőkor sem abbahagyni a zenehallgatást, annyira jó az erősítő. (szép, hosszú iromány lesz) 

Üdv: Karesz”
A lelkesedés később sem múlt el, mert igazán jó benyomást tett szakírónkra a kis erőlködő. Csak egy kis idézet, ami legjobban jellemzi amit én magam is gondolok erről a készülékről:

“A KR Audio, ha lehet így fogalmazni, egy igazán zenei márka, amely nem hajszolja a divatot az újdonság kedvéért, inkább fennen hirdeti, hogy a technológiát értelmes és becsületes módon használja. A filozófiákat és a személyes „megszállottságot” félretéve legyünk tárgyilagosak. Jellemző az egyszerű használat és a megbízható működés, ez egy felhasználóbarát termék. Több nagyon drága versenytársa közül valóban ritka példa, amely az igazi zenét hozza magával. Vagy, hogy úgy mondjam, beoltotta a lelkembe.”

A vastag búrájú KR KT88 csövek

Aki ismeri általában a KT88 csöveket, azoknak feltűnik, hogy ezek milyen zömök üvegtesttel rendelkeznek. Nem csak ebben mások. A titok a búrán belül rejtőzik, amit a cégtulajdonos árult el nekünk. Szemmel ugyan nem látható, de az anódra kétszer annyi menetet tekercseltek, mint más gyártók, így hangja – nem utolsó sorban az anyagválasztásnak is köszönhetően – még természetesebb, zeneibb lett. A fejlesztésen azért dolgoztak pár évig.

Aki ennél többre is kíváncsi, olvassa el a cikket vagy keressen bennünket a KR Audio termékeivel kapcsolatban.