Bemutatkozik a KR Audio VA 880 integrált erősítője

Íme a novemberi show első meglepetés vendége, a KR Audio Electronics VA 880 típusjelű integrált erősítője! Mint a cég valamennyi integrált erősítője, ez is hibrid konfigurációban készül, a KR KT88 csővel épített végfok hajtásáról itt is félvezetős előfok gondoskodik. Bár az integráltak között a legkisebb a sorban, senki ne gondolja, hogy ez a hangzás rovására menne. Szinte bármilyen audio láncban megállja a helyét a saját árkategóriáján belül, de még valamivel felette is!

Mint a fenti képen is látható, a kis VA 880 kiváló egységet alkot a Manger szélessávú hangfalaival, és hasonló produkció várható az RDacoustic dobozaival együtt is.

Maga az erősítő 2 x 50 Watt teljesítmény leadására képes push-pull rendszerű, AB1 kapcsolással. A KR KT88 csövek optimális teljesítményét mikroprocesszoros vezérlés biztosítja, így aki a csöves erősítők használatának alapvető szabályait betartja, igen sokáig élvezheti az egyébként is rendkívül tartós KR csövek nyújtotta hangzásélményt. A mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően a készülék gond nélkül használható más típusú elektroncsövekkel is, a csőcsere gyakorlatilag plug & play működik. Mint az alábbi képen is látható, a VA 880 Genalex Gold Lion csőkészletet tartalmaz.

A készülék várhatóan október végén érkezik, így már a Hi-Fi Show előtt is meghallgatható lesz nálunk. Mivel műszaki paraméterei oldalunkon megtalálhatóak, ezért itt azt nem részletezem.

KR Audio Electronics VA 880

Az erősítő 4, illetve 8 Ω impedanciájú hangfalakhoz gond nélkül illeszthető, a hátoldalon található jumper csavarok megfelelő kalibrálásával.

A készülék új ára 7400 €, de a rendezvény végéig, 2017. november 1-től november 12-én 18.00 óráig megrendelt készülékekre 20 % kedvezményt biztosítunk. A bemutatott készülék 30 % kedvezménnyel megvásárolható a rendezvény ideje alatt.