Acoustique Quality termékek az Impressivia Kft. kínálatában

Az AQ gyártóüzeme Cervenka, Cseh Köztársaság

Cégünk megkezdte az Acoustique Quality (AQ) termékek magyarországi forgalmazását. Az 1992/93-ban alapított cég elsősorban a Vladimir Sapara főmérnök által tervezett hangfalak gyártására és forgalmazására szakosodott, de a folyamatos technikai fejlesztésnek köszönhetően választékuk mára már kiegészült akusztikai elemekkel, multimédia hangrendszerekkel, sőt kisebb erősítőkkel is.

A multimédia alkalmazáson túl termékkínálatukat öt hangfalcsalád alkotja, melyek – bizonyos átfedésekkel – öt minőségi és árszintet is képviselnek. A legfelső szinten a Passion sorozat áll, mely vérbeli high-end modelleket tartalmaz. A zászlóshajó szerepét betöltő Passion állóhangfal mellett két kisdoboz kapott helyet a sorozatban: Passion Teen és Passion Orca elnevezéssel.

AQ Passion high-end álló hangfal

Az alattuk elhelyezkedő négy hangfalcsalád – felülről lefelé haladva Pontos, Labrador, Wega, Tango – eltérő számú modellből áll, de mindegyikükben megtalálhatóak a házimozi alkalmazásra szánt surround és center hangfalak, valamint szubládák is.

Minden dobozt a rendkívül precíz megmunkálás és kidolgozás, magas minőségű felületkezelés, ugyanakkor ár/érték arányt tekintve igényes beltartalom jellemez. A gyártó a saját tervezésű kabinetekben a Wifa és a Scan-Speak hangszóróit alkalmazza, a belső kábelezéshez pedig az AudioQuest vezetékeit használják. Minden hangfalban saját tervezésű keresztváltó van, melyhez nyomtatott áramköri lapokat nem használnak, hanem a lehető legrövidebb jelút elérése érdekében lábtól lábig forrasztott vezetékeléssel oldják meg az egyes alkatrészek összekapcsolását. Emellett nem használnak kábelsarukat sem, a hangszórók csatlakoztatását is forrasztással végzik, ezzel is csökkentve a kontakthibák lehetőségét.

AQ hangfalak a cég bemutatótermében

A valódi fafurnér burkolatok mellett magasfényű zongoralakkot használnak főként fekete, fehér, és vörös színben, de bizonyos modellek esetében – némi felár ellenében – lehetőség van bármilyen szín kiválasztására. A lakkot 8 rétegben, teljesen pormentes festőkamrában, egyenletesen hordják fel, majd száradást követően gondosan polírozzák, így hibátlan felületet kapnak.

A folyamatos technikai fejlesztésnek köszönhetően a gyártás rendkívül magas minőségben történik, mellyel szép lassan beérik a nagy hangfalgyártó cégeket. Piacaik a kiemelkedő ár/érték arányú termékeiknek köszönhetően folyamatosan bővülnek. Az AQ hangfalak hibátlan kiviteléről és hangminőségéről bárki meggyőződhet, aki meglátogat bennünket bemutatótermünkben!