Végre nyitunk!

Nem kevés viszontagság után végre bemutathatjuk készülékeinket Budapesten. Remélem, hogy hozzánk hasonlóan sokan várják az újabb találkozást a szélessávú hangfalainkkal és remek, csöves elektronikáinkkal.

Nem volt könnyű, hiszen még újak vagyunk a KKV-k világában és ma, Magyarországon kisvállalkozást indítani nem egyszerű feladat. De azt hiszem, hogy lakást felújítani Budapest belvárosában legalább ilyen bonyolult, sok utánajárást és sok türelmet kíván, ha az ember nem tud egy erre szakosodott profi kivitelezőt szerződtetni.

A megfelelő méretű belső térhez először is ki kellett vennünk egy falat. Ehhez statikai szakvéleményre volt szükségünk, ami persze pénzbe kerül.

Mivel a harmadik, azaz a legfelső emeleten vagyunk, a téglák és a sitt lehordása, elszállítása is feladta a leckét. Egy ipari felvonó vagy csúszdarendszer engedélyeztetése és kiépítése számunkra nem volt alternatíva, így maradt a jó öreg csigás megoldás. (Már olyan combom van mint egy országúti kerékpárosnak.)

A mennyezeten eleinte a fal helyén egy nagy lyuk tátongott. És ugyanez volt a parkettán is, csak ott nem bontottuk le a falat az alattunk lakóig.

Eleinte elég reménytelennek tűnt a helyzet, mivel kiderült, hogy egy csomó mindenre engedélyt kell kérni, és bizonyos változtatásokat csak ezeknek az engedélyeknek a birtokában lehet elvégezni. Még szerencse, hogy a házunk csak utcaképi védelem alatt áll, és nem műemlék! (Azért még így sem sikerült a homlokzat felújítása a társasháznak.)

Az elektromos hálózatról jobb nem beszélni, így gyakorlatilag mindent elölről kellett kiépíteni az órától. Normális áram nélkül esélytelen a jó minőségű zenehallgatás, tehát még teljesítménynövelést is kellett kérnünk.

Minden vezetékünk új, és 16 Amper áll a technika rendelkezésére.

Menet közben az is kiderült, hogy az eredeti, fa nyílászáróink állapota finoman szólva is pocsék, és a felújításra érkezett árajánlatok olyan összegekről szóltak, amennyiből az újak is kijöttek. Így lettek szép, fenyő ablakaink.

Mostanra már túl vagyunk a festésen és a központi fűtés is működik! Közben persze ki is tavaszodott. Már csak néhány apróság van hátra, mint egy alapos takarítás, a laminált padló lerakása, majd újabb takarítás, és a hétvégén már érkezhetnek is a meglepetés vendégek Csehországból, az Euphoria hangfalak képében.

Úgy tűnik, hogy a hivatalos kezdésre március 16-án 13 órától kezdődően kerülhet sor, és terveink szerint egész hétvégén várjuk azokat, akik kíváncsiak ránk. Bízom benne, hogy addigra a legfontosabb dolgok a helyükre kerülnek! Minden információt igyekszünk megosztani a Facebook-on, emellett az aktualitásokról hírlevelet is küldünk a feliratkozóknak. Demó időpontra pedig az info@impressivia.hu oldalon lehet regisztrálni. Remélem, hogy hamarosan találkozunk!