Új állóhangfalak az RDacoustic kínálatában – II. rész

Az RDacoustic új, belépő szintű hangfala Virtuoso névre hallgat, és külső megjelenését tekintve hagyományosnak mondható, hasáb alakú. Ám azért a fiúk ebbe is tettek egy kis csavart azzal, hogy nem egy, hanem két 12″-os mélynyomót építettek be, ráadásul a hangfalak oldalába, egymás fölé. Ez az elrendezés is segítséget nyújt abban, hogy a mély hangok megfelelő mennyiségben és minőségben szólaljanak meg. Ha kellő hely áll rendelkezésre, a mélynyomókat elhelyezhetjük az oldalsó falakra irányítva is, de ha nem akkor befelé fordítva jobb eredményt kaphatunk.

RDacoustic Virtuoso

A hangfal megörökölte a két felsőbb szintű modell Fostex FE206-os szélessávú hangsugárzóját, melynek érzékenysége 98 dB. A két mélysugárzó 93 dB érzékenysége már önmagában is elég lenne, de emellett a hangfal megkapta az Euphoria kalibrációs rendszerét is, így a további mélykiemelés mellet biamplifikációra is nyílik lehetőség a két pár aranyozott hangfalcsatlakozónak köszönhetően. Akinek még ez sem elég az vessen egy pillantást a doboz hátoldalára, ahol a kezelőszervek mellett két kisméretű reflexnyílást is láthatunk a minél egyenletesebb hangzáskép elérése érdekében.

A hangfalak méretei:

  • Magasság: 119 cm
  • Szélesség: 31 cm
  • Mélység: 39 cm
  • Tömeg: 45 kg

A felsőbb modellekkel ellentétben a Virtuoso dobozok fém tüskéken állnak, melyekhez a gyártó alátéteket is mellékel a padló megóvása érdekében, de a hárompontos alátámasztás miatt azért nem árt némi óvatosság, hiszen ezeket a hangfalakat nem szabad egy sarokba beszorítani, igénylik a teret. A háztartási balesetek, és a hirtelen halál elkerülése érdekében a kisebb gyerekeket, és porszívózó nőrokonainkat érdemes távol tartani ezektől a szépségektől.

A csatlakozókon a lézergravírozott márkajelzés és a dobozok egész külső megjelenése a luxus ígéretét hordozza, és a magas minőségű kézműves munka igényességét hirdeti. A hangfalcsatlakozók bármilyen kábelvéget fogadhatnak, legyen az banán vagy sarus kivitelű.

A dobozok szintén négyféle keményfa alapszínben, és ezek különféle árnyalataiban (összesen húsz változatban)  érhetők el: tölgy, kőris, cseresznye és amerikai mogyoró. A választás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni. Ára – belépő modell ide vagy oda – nem kevés, 6999 €, ami az árfolyam függvényében kb. 2.170.000 HUF.