Syzygy kétutas, félomnidirekcionális hangszóró

5890 

Leírás

A Raffai Hangszóró Manufaktúra egy fiatal, hazai gyártó, melynek bemutatkozó modellje a Syzygy. Szokatlan műszaki megoldások, ritka anyagválasztás jellemzik, melyek együtt egy a doboz méretét meghazudtoló megszólalást eredményeznek.

A RAFFAI hangsugárzó manufaktúra több évtizedes fejlesztői múltra tekint vissza, mely sok más gyártóhoz hasonlóan a zenei felvételek hangzásvilágának és atmoszférájának valósághű reprodukcióját tűzte ki célul. Raffai László mérnöki hitvallása: a lehető legegyszerűbb műszaki megoldások kreatív alkalmazásával teremteni egészen rendkívülit. 

 SYZYGY (ejtsd: szizidzsi) jelentése a görög mitológiában: Az örökkévalóságnak egy aktív és passzív, egy férfi és egy női isteni részből álló egysége. Az asztrológiában: Nap és Hold speciális együttállása.

A konstruktőr a SYZYGY félomnidirekcionális, 2-utas, bass-reflex hangsugárzó megalkotásakor a tiszta és színezetlen, továbbá megragadóan őszinte, zenei műfajtól függetlenül valós megszólalást célozta meg.
Letisztult és egyszerű hangsugárzó építési elvek alkalmazásával, de azok egyedi módon kivitelezett (egymás hátrányos tulajdonságait semlegesítő) összehangolásával ért el kompromisszumot nem tűrő végeredményt a saját kategóriájában. Forma és funkcionalitás egymásért létezik ebben a páratlan termékben.
Köszönhetően az alkalmazott hangdoboz speciális, belső állóhullám és visszhang elnyelő struktúrájának, elkerülhetővé vált bármilyen belső csillapítóanyag alkalmazása, melynek eredményeképpen a felvétel történéseinek legintimebb részletei is felfedezhetővé válnak.
Hosszas kutatómunka eredményeképpen megfelelően összeválogatott dóm magassugárzó és papírmembrán mélyközép-hangszóró páros speciális akusztikai illesztésével kivételesen egységes hangzást sikerült elérni. Az eddig csupán a szélessávú hangszórók kiváltságát képző rendkívüli fázispontossággal és dinamikával, ugyanakkor a többutas hangsugárzókra jellemző figyelemre méltó sávszélességgel. Nem beszélve arról a tényről, hogy ez az élmény nem csupán a sweetspot-ban ülve élvezhető!
A rendkívüli felépítésnek köszönhetően meglepően egyszerű kialakítású, de válogatott prémium alkatrészekből megvalósított hangváltó áramkörrel sikerült elérnünk a magas és mélyközép hangszórók  kiegyenlített frekvenciamenet-illesztését. A végeredmény: lenyűgözően valós zenei atmoszféra.
Kitüntetett figyelmet szenteltünk a hangsúlyos mély hangok precízen artikulált, feszes megjelenítésére is. Az eredmény minden tekintetben túlmutat a SYZYGY fizikai méretein.


Egyik kritikusunk szerint SYZYGY-vel az ember tökéletesen megfeledkezik arról, hogy valójában reprodukált zenét hallgat! Nem is volt más a célunk.

Adatok:

  • Kivitel: 2-utas bass-reflex
  • Érzékenység: 85 dB / 1 W / 1 m
  • Impedancia: 6 Ohm
  • Maximális teljesítmény: 60 W
  • Csatlakozó: aranyozott
  • Átvitel: 40 Hz-40 kHz (-6 dB)
  • Hangváltó: elektromos és akusztikai
  • Keresztezési frekvencia: 2 kHz
  • Vágási meredekség: 12 dB / Okt.
  • Méretek: 28 cm x 21 cm x 28 cm (Ma x Sz x Mé)

A hangfalak meghallgathatók bemutatótermünkben, és egyben előrendelést is felveszünk. A termék 5890 Euro.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.