Acoustique Quality Passion Orca

6399 

Leírás

Az AQ high-end hangsugárzóinak legkisebb darabja érdekes módon az Orca – azaz kardszárnyú delfin vagy gyilkos bálna – nevet kapta a keresztségben. Minden bizonnyal mivel oldalai háromszögekből lettek összeállítva, és ezek kétszínű, fekete-fehér lakkozást kaptak. Bár termetük nem emlékeztet a tengerek csúcsragadozójára, de a modern dizájn azonnal magára vonja a figyelmet, főként ha az opcionálisan rendelhető állványon láthatjuk e szépségeket, melyet rendelhetünk az alapszín mellett vörös-fekete színösszeállításban is. A formatervezés elnyerte a cseh Stereo Magazin 2017-2018. évi termékdíját. Bármilyen modern lakásbelsőben egyedi bútorként is megállja a helyét.

Kivitelét tekintve a doboz kétutas, basszreflex rendszerű. Az elöl található reflexnyílásnak köszönhetően jól tűri a falak közelségét, de ha nagyobb tér veszi körül attól sem esik kétségbe, bár méreteiből adódóan a kisebb terek behangosítására ideális, kb. 40 négyzetméterig.

A kabinet nagy szilárdságú HDF-ből készült, és számos merevítést tartalmaz, geometriája párhuzamos felületeket nem mutat, így a dobozon belül az állóhullámok kialakulásának minimális az esélye. A hangsugárzó hátoldalán két pár aranyozott csatlakozás kettős kábelezésre vagy akár kettős amplifikációra is lehetőséget biztosít. Szubjektív véleményem szerint bi-wiring vezetékeléssel jobban teljesít.

Mind a magas, mind a mély-közép sugárzó a Scanspeak által gyártott modell, melyhez a keresztváltót az AQ vezető mérnöke Vladimír Sapara úr konstruálta. A keresztváltó lábtól-lábig forrasztással készül, nyomtatott áramköri lapot nem tartalmaz, és a hangszórók csatlakoztatása is forrasztással történik, kábelsarut sem használnak.

A 6 Ohm-os impedancia mellé 89 dB érzékenység párosul, de eddigi tapasztalataink szerint könnyedén hajtható kisebb teljesítményű elektroncsöves erősítőkkel is. Frekvenciamenete a gyártó adatai szerint a 30 Hz – 40 kHz tartományba esik.

A dobozok ára 5999 €, azaz kb. 1.979.000 HUF, ami a HUF/€ árfolyam függvényében változhat.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.