RDacoustic QRD67 diffúzor

9220 

RDacoustic

Leírás

Már az első találkozáskor lenyűgözött ez a diffúzor, pedig akkor még nem is tudtam, hogy mennyire hatékony. Erről akkor győződhettem meg, amikor 2016-ban az első olyan Hi-Fi Show-n, melyen kiállítóként vettünk részt a szobánk akusztikai kezelése során használtuk.

A demo lánc a háttérben a QRD67 diffúzorral

A diffúzor megakadályozza a nem kívánt hangvisszaverődést a hallgatási térben,  javítja a zeneszoba általános akusztikáját. Ahelyett, hogy elnyelné a hanghullámokat, azok a jellegzetes túlcsillapítottság helyett egyenletesen diffundálnak.

Fő előnye abban rejlik, hogy a hallgatási teret hanggal töltik fel, a sík felületekről érkező nem kívánt lineáris visszaverődések nélkül. Ideális esetben a diffúzort úgy kell elhelyezni a hangszórók között, hogy középpontja megegyezzen a falmagasság középpontjával.

Az ügyfél kérésére inverz diffúzor készíthető, mely a hallgató mögé kerül, úgy, hogy a kettő közvetlenül szemben áll egymással. A nemkívánatos tükröződések szórásának hatása emiatt megsokszorozódik.

Technikai adatok

  • Hangterítés: 345 Hz-től felfelé
  • N pontok száma: 67 × 67 = 4489
  • Panel mélysége: 25 cm
  • Minimális távolság a hallgatótól: 1,4 m

MÉRETEK

  • Magasság és szélesség: 168 cm
  • Mélység (a hátsó lemezt és a rögzítést is beleértve) : 32 cm
  • Teljes súly: kb. 200 kg

A termék kizárólag megrendelésre készül, a gyártás átlagosan kettő hónapot vesz igénybe. A panelhez a gyártó mellékeli a telepítéshez szükséges állványzatot, de igény szerint megfelelő teherbírás esetén a falra is rögzíthető. A telepítést a megrendelő igénye szerint elvégezzük.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.