Destination Audio Nika álló hangfal

53480 

Leírás

A valódi kézműves high-end készülékek gyártására szakosodott manufaktúra “kisebb” álló hangfala  önmagában is megtestesíti a készítő Sam Wisniewski hangzásról alkotott véleményét. Sikeresen ötvözi mindazon műszaki megoldásokat, melyeket más gyártók is felhasználnak, mint a lant alakú kabinet, a 3 utas kialakítás, a tölcsér alkalmazása, de mindezt a maga elképzelései szerint. A kézi gyártással kialakított test felületkezelése hibátlan, esztétikus, és rendkívül merev. A több rétegű héj vastagsága meghaladja a 4 cm-t.

A 16″-os, a gyártó igényeinek megfelelően, Lengyelországban, kézzel készített  mélyhangszóró textil peremmel rendelkezik és rendkívül gyors, érzékenysége 99dB. A tölcséres középsugárzó a kabinet tetején helyezkedik el, az egység külön terminálokkal csatlakozik a doboztesthez és az azon belül elhelyezett keresztváltóhoz. A tölcsérek szintén kézzel készített, kifogástalanul hajlított fából vannak, érzékenységük 105 dB. A 112 dB érzékenységű magassugárzó a doboztesten belül, a mélyhangszóró felett kapott helyet. A keresztváltó sajátossága, hogy nem tartalmaz ellenállásokat, és nyomtatott áramköri lapot sem. Minden csatlakozást lábtól lábig forrasztással kötnek össze. Csak magas minőségű alkatrészeket pl. Jupiter kodenzátorokat használnak.

A robosztus, testes kabinet összsúlya 115 kg. Műszaki adatok:

  • Frekvencia átvitel: 25-20000 Hz
  • Terhelhetőség: 20 W
  • Érzékenység (1W/1m): 99dB
  • Névleges impedancia: 8/16 Ohm
  • Ajánlott helyiségméret >20 négyzetméter
  • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 64x64x125 cm

A magas érzékenységnek köszönhetően a hangfalak akár 2 Watt teljesítménnyű erősítővel is képesek behangosítani egy normál átlagos helyiséget, de a gyártó 20 négyzetméternél kisebb terekbe nem ajánlja. A hangfalak ideális társai a márka 45 és 50 triódákon alapuló monoblokkjainak és Line Stage 76 előerősítőjének. Szinte hihetetlen, hogy e készülékekkel mindössze 0,6-0,7 Watt teljesítmény szükséges a teljes értékű hangzás eléréséhez.

Mivel majndem minden kézi gyártással készül, a hangfalak előállítása 1 hónapot vesz igénybe, de az alkatrészekre, pl. a szintén kézzel készített mélynyomóra is várni kell, emiatt a szállításra a megrendeléstől számított, legalább 2,5-3 hónapot várni kell.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.