Megjelent a Lector ZOE előerősítő és a VM 200 sztereó végerősítő tesztje a Hangzásvilág magazin oldalán

Claudio Romagnoli a Lector alapító cégtulajdonosa a hibrid kapcsolások úttörőjének számít a hifi világában. Bár a cég Magyarországon alig ismert, a világ más tájain komoly elismertséget vívott ki magának. Készülékeik számos szabadalmaztatott, egyedi megoldást tartalmaznak, melyek mindegyike az elektroncsöves és a tranzisztoros technológia “házasítását” hivatottak jobbítani, ami így a kétféle technológia hangzási eszenciáját nyújtja a hallgatóknak.

Az erősítőkben alkalmazott egyedi műszaki megoldásoknak köszönhetően a hangfalak impedancia illesztése egyáltalán nem jelent gondot a Lector készülékek számára, így minden hangdobozt könnyedén hajtanak a relatíve kis teljesítmény dacára is.

Minden termékben gondosan válogatott, magas minőségű alkatrészeket használnak, amelyek hosszú bevizsgálási folyamaton esnek át, ez garantálja a hosszú élettartamot. Szinte minden kényelmi funkciót elhagytak, és a minél tökéletesebb hangzásra összpontosítanak. Nincs készenléti állapot, bemenetváltás, az erősítők hangereje távszabályozható mindössze. Bizony, fel kell kelni a fotelból néha.

A Hangzásvilág magazin tesztcsapata ezt tapasztalta: http://hangzasvilag.hu/lector-audio-z-o-e-eloerosito-es-vm-200-vegerosito/

Stúdiónkban mindkét készülék meghallgatható a Lector többi, csúcskategóriás termékével együtt, úgymint a Digidrive TL3 cd futómű és a Digicode S-192 dac vagy a Phono Amp System típusú MM/MC előerősítő.