LampizatOr Atlantic DAC tesztje az Audiolife-on

LampizatOr Atlantic DAC

Elkészült Veres Attila írása is az Atlantic DAC-ról, mely itt olvasható:

http://audiolife.blog.hu/2017/04/04/dorzsold_meg_a_csodalampat_lampizator_atlantic_dac

Már-már túl jó is lett, könnyen úgy tűnhet, hogy ez egy fizetett hirdetés volt, pedig nem. Sajnos még nem találkoztunk személyesen, még a ketyere is közvetítő útján jutott el hozzá. Erről van egy kisebb értekezés a cikk elején.

Viszont mindaz amit leírt, engem megerősít abban, hogy érdemes evvel a márkával foglalkoznunk, hiszen megfelelő környezetbe helyezve másnak is azt a hangzásélményt nyújtja, amit nekünk. Igen, ez a DAC a csöves elektronikákkal érzi jól magát, de ezen belül már könnyebb megfelelő társakat találni hozzá, hiszen ugyanolyan kiemelkedőt képes nyújtani KR Audio és Lector Audio készülékekkel, mint az egyébként a saját fajtársaikhoz ragaszkodó Audio Note cuccokkal.

Néhány apróságot azért pontosítani kell. A LampizatOr kínálatában nem az Atlantic képezi a belépő szintet, hanem az Euphoria és az Amber II DAC. A tesztelt modell sem az Atlantic alapváltozata, hanem az egyenirányító csővel ellátott Atlantic Plus változat, melynek az új ára 5000 Euró + Áfa. A készülék upgrade változatai további módosításokat tartalmaznak, úgymint hangerő szabályozóval ellátott változat, vagy a Balanced változat, mely már csatornánként egy pár elektroncsővel készül, de megemlíthetjük a magasabb minőségű alkatrészekből épített Golden változatot is.

Ja, és a készülék elején világító O betűt formáló kapcsoló nem a bekapcsoló gomb, hanem a bemenetválasztó kapcsoló. A főkapcsoló a készülék hátoldalán található, így a cucc “zöldnek” tekinthető, mert nincs készenléti állapota, mint ahogy távpiszkálója sincs. Ha bemenetet akar valaki váltani, akkor fel kell kelnie a fotelból!

Köszönet Attilának, hogy rászánta az időt a gyereknevelés mellett erre az ismerkedésre, és már fel is ajánlom a megfelelő futóművet a Lector Digidrive TL3 személyében, amivel valóban nagyot tud szólni.

Lector Audio Strumenti DIGIDRIVE TL3 CD futómű

Természetesen ez az összeállítás nálunk is meghallgatható, csak meg kell állapodnunk az időpontban! Jó zenehallgatást kívánunk mindenkinek!