LampizatOr Atlantic DAC fejlesztések 2017-ben

A 2016-ban bemutatott Atlantic DAC több új változatban is rendelhető 2017-ben, mellyel a típus konfigurációs lehetőségei jelentősen kiszélesedtek, így sokkal jobban igazodik a vásárló igényeihez, valamint a későbbi upgrade kívánalmaihoz.

Az alapváltozatot az SE jelzésű modell képviseli, melyben a kimenő fokozatban két 6SN7GT kettős triódát alkalmaznak. A készülék alapára 4000 Euro+Áfa. Az egyenirányító csővel felszerelt  SE Plus változat – mely jelenleg készletről is beszerezhető – 5000 Euro+Áfa. A készülékről bővebb leírás található oldalunkon, és hamarosan tesztelni is fogjuk.

Atlantic SE Plus Volume

A Balanced változatban már négy darab (csatornánként kettő) 6SN7GT csövet alkalmaznak a kimenő fokozatokban, ára 5000 Euro+Áfa. Az egyenirányító csővel szerelt változat Balanced Plus jelzéssel 6000 Euro+Áfáért rendelhető.

Atlantic SE Balanced Plus Volume

Minden változat rendelhető hangerő szabályozóval ellátott kivitelben is, így a DAC megszólaltatásához elég egy végerősítő vagy monoblokk pár. (Szerencsére a LampizatOr gyárt ezt is!) Az alap csatlakozókészlet mellé további csatlakozók rendelhetők, így a DAC-ok konfigurálhatósága jelentős felhasználói szabadságot biztosít a tulajdonosának, és minden digitális készülékkel összeköthető, amely kétcsatornás digitális jelet továbbít a kimenetén.

Atlantic SE Plus csatlakozókészlete

Atlantic SE Balanced szimmetrikus (XLR) és RCA (cinch) kimenettel

 

Az ínyencek emellett beépíttethetik a Golden upgrade-et is, vagy rendelhetik eleve a Golden változatot, mely prémium minőségű csatlakozókészletet, csőkészletet, belső kábelezést, valamint minőségi és válogatott alkatrészeket takar. A csúcsváltozat ára 10000 Euro+Áfa.

Mint az a fenti képeken jól látható, a csatlakozók elhelyezése meglehetősen szellős, így bármilyen vastagságú kábel és kábelcsatlakozó könnyedén alkalmazható. Ez különösen fontos, ha már a DAC tulajdonosa korábban beszerzett olyan darabokat, melyek bekötése bizony helyigényes, és az alkalmazásukkal járó előnyökről nem kíván lemondani.

A rendeléskor további opciós lehetőség a LampizatOr által gyártott digitális és analóg, valamint hálózati kábelek beszerzése is, mivel azonban ez abszolút rendszerfüggő, így ezt kipróbálás nélkül nem javasoljuk. Ugyanakkor a készleten lévő kábeleink tesztelésére otthoni környezetben is lehetőséget kínálunk.

Az egyes változatokkal és az opcionális lehetőségekkel, későbbi upgrade feltételeivel kapcsolatban érdemes informálódni cégünktől a rendelés előtt.