Bemutatkozik a SYZYGY hangsugárzó

RAFFAI hangsugárzó manufaktúra több évtizedes fejlesztői múltra tekint vissza. Szenvedélyük a zenei felvételek hangzásvilágának és atmoszférájának valósághű reprodukciója.

Raffai László mérnöki hitvallása, hogy a lehető legegyszerűbb műszaki megoldások kreatív alkalmazásával kell teremteni valami rendkívülit.

SYZYGY kifejezés jelentése:

Görög mitológiában: Az örökkévalóságnak egy aktív és passzív, egy férfi és egy női isteni részből álló egysége. Asztrológiában: Nap és Hold speciális együttállása.

A SYZYGY omnidirekcionális, 2-utas, bass-reflex hangsugárzó megalkotásakor a tiszta és színezetlen, továbbá megragadóan őszinte, zenei műfajtól függetlenül valós megszólalást kívánták elérni. Letisztult és egyszerű hangsugárzó építési elvek alkalmazásával, de azok egyedi módon kivitelezett, egymás hátrányos tulajdonságait semlegesítő összehangolásával értnek el e kategóriában kompromisszumot nem tűrő végeredményt. A forma és funkcionalitás egymásért létezik ebben a páratlan dobozkában.
Köszönhetően a hangdoboz speciális, belső állóhullám és visszhang elnyelő struktúrájának, elkerülhetővé vált bármilyen belső csillapítóanyag alkalmazása, melynek eredményeképpen a felvétel történéseinek legintimebb részletei is felfedezhetővé válnak.

A hosszas kutatómunka eredményeképpen megfelelően összeválogatott dóm magassugárzó és papírmembrán mélyközép-hangszóró páros speciális akusztikai illesztésével kivételesen egységes hangzást sikerült elérni – eddig csupán a szélessávú hangszórók kiváltságát képző – rendkívüli fázispontossággal, dinamikával, és a többutas hangsugárzókra jellemző figyelemre méltó sávszélességgel. Ám ez az élmény nem csupán az ideális pozícióban ülve élvezhető!
A rendkívüli felépítésnek köszönhetően meglepően egyszerű kialakítású, válogatott prémium alkatrészekből gyártott, nyomtatott áramkört nem tartalmazó hangváltó áramkörrel sikerült elérniük a magas és mélyközép hangszórók kiegyenlített frekvenciamenet-illesztését. A végeredmény: lenyűgözően valós zenei atmoszféra.
Kitüntetett figyelmet szenteltek a hangsúlyos mély hangok precízen artikulált, feszes megjelenítésének is. Az eredmény minden tekintetben túlmutat a SYZYGY fizikai méretein -a legtöbb esetben- kiváltva akár a jóval nagyobb méretű álló hangsugárzókat is!

Adatok:

Kivitel: 2-utas bass-reflex

Érzékenység: 85 dB / 1 W / 1 m

Impedancia: 8 Ohm (min. 6 Ohm 250Hz-nél és 10 kHz-nél, max 9 Ohm 2.5kHz-nél)

Maximális teljesítmény: 60 W

Csatlakozó: aranyozott

Átvitel: 40 Hz-40 kHz (-6 dB)

Hangváltó: elektromos és akusztikai

Keresztezési frekvencia: 2.5 kHz

Vágási meredekség: 12 dB / Okt.

Méretek: 28 cm x 21 cm x 28 cm (Magasság x Szélesség x Mélység)