AQ Wega 73 álló hangfal

1199 

Leírás

A kétutas, basszreflex rendszerű AQ Wega 73 2016-2017-ben megkapta a Stereo & Video Product Award díjat.

Az AQ Wega 73-at a Novague Design stúdióval együttműködve fejlesztették ki. A kezdeti elképzelés az volt, hogy szakítsanak a cég korábbi hagyományaival, és valami egészen újat hozzanak létre. A munka hosszabb ideig tartott, mint azt az elején a csapat tagjai gondolták, de a végeredmény határozottan megérdemelte a befektetett energiát. A karcsú, vékony basszreflex rendszerű hangsugárzó formabontó külseje dacára tiszteletben tartja az akusztikai tervezési elveket. A hangfal tökéletesen letisztult, nincsenek csavarok és interferenciaelemek az előlapon. A trapéz alakzat és a rászerelt talp alakja révén olyan akusztikai visszaverők kerültek a hangszóróba, ami nagymértékben csökkenti a terelőlemezen belüli állóhullámokat. A két pár aranyozott csatlakozóterminál bi-kábelezést és bi-amplifikációt is lehetővé tesz.

Alul a hangszóró négy beállítható tüskével van felszerelve, ezért könnyű a hangszórót pontosan beállítani bármely padlófelületen. A padló védelmére a gyártó kis fém alátéteket mellékel a dobozokhoz.

A két egyforma mély-közép sugárzó laminált papírmembránnal készült Scan-Speak modell. A hangszórók és az előlap találkozásánál keletkező káros rezonanciákat egy alumínium karima alkalmazásával sikerült nullára redukálni. Ez a tandem képes hitelesen átadni a legalacsonyabb basszus frekvenciákat és a középső tartományban az emberi hang színes orgánumát is.

Vifa nagy hangnyomású magas-hangszórója 25 mm-es tekercssel, neodímium mágnesből készült maggal rendelkezik.

A hangszóró belsejében található a másodrendű keresztváltó, melyben az egyes komponenseket egymáshoz lábtól lábig forrasztással csatlakoztatták, csakúgy, mint a hangszórókat. A dobozokat elsőként a Hangzásvilág magazin tesztelte, melynek eredménye itt olvasható:

Acoustique Quality Wega73 álló hangsugárzó

A Wega 73 kétféle színben rendelhető: fekete kőris, dió.

Műszaki paraméterek:

  • Rendszer: 2 utas, basszreflex rendszerű
  • Impedancia: 8 ohm
  • Szinuszos teljesítmény: 100W
  • Zenei teljesítmény: 200W
  • Érzékenység: 89dB / 1W / 1m
  • Frekvenciaátvitel: 25 Hz – 40 kHz 6 dB sávban
  • Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység): 190mm x 1000mm x 300mm
  • Súly: 18kg
  • Belső térfogat: 30 liter

A hangfal ára: 1199 €, kb: 386.000 Ft/pár, mely az árfolyam függvényében változhat!

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.