Destination Audio GM70 integrált elektroncsöves erősítő

33000 

Leírás

A gyártó legújabb integrált erősítője az orosz GM70 teljesítménycsövein alapul. A készülék külső tápegységet kapott, melyben nem kevesebb, mint 7 db transzformátor található, a két kaszni össztömege 86 kg, így komoly teherbírású készülékállványra van szükség az elhelyezésükhöz.

A tápegységben az egyenirányítást egy 5u4g csövel oldották meg, míg az erősítőben egy pár eec40 trióda, majd egy pár 5687 kettős trióda, végül egy pár 6w6 trióda található. Természetesen a készülék tiszta A osztályban üzemel, maximális teljesítménye 20 Watt csatornánként. Bár ez kevésnek tűnhet a félvezetős elektronikák több száz Wattjához képest, de valójában a legtöbb átlagos érzékenységű hangfal meghajtásához bőven elégséges egy normál méretű nappaliban.

Az erősítő 4 és 8 Ohm hangszóró kimenetekkel rendelkezik így igazán könnyű hangszórót választani mellé. A négy analóg vonalszintű RCA bemenet bőven elegendő a legtöbb otthoni audio rendszer számára. A készülék ki- és bekapcsolása a tápegységen található háromállású kapcsolóval történik. Az alsó, kikapcsolt állásból felfelé billentve a csövek előfűtése kezdődik, melyet akár ki is hagyhatunk, hiszen ahhoz, hogy a kimenetre jel kerüljön, a felső állásba magunknak kell átkapcsolnunk a készüléket. Célszerű mégis legalább egy percig a középső állásban hagyni a kapcsolót, mivel ezzel jelentősen kíméljük elektroncsöveinket. Az erősítő előlapjána a jobb oldalon a bemenetválasztó gomb, míg balra a hangerőszabályozó forgópotmétere látható. Igazi high-end készülékként nincs távvezérelhető funkció, mindeért oda kell fáradni hozzá, ami a fotelhifistáknak nem fog tetszeni.

Az erősítő kiváló párost alkot a gyártó Nika hangfalaival, melyek 99 dB érzékenység mellett 8 Ohm impedanciával rendelkeznek. Mindekét készülék meghallgatható és kipróbálható bemutatótermünkben.

 

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.