QUALITON MC

720 

Leírás

2016 januárjától már a kereskedelmi forgalomban is kapható az Audio-Hungary Kft. 2015 novemberében bemutatott, kifejezetten mozgó tekercses (MC – moving coil) lemezjátszó-hangszedőkhöz fejlesztett jelszintillesztő transzformátora.

A Qualiton MC névre hallgató passzív berendezés kifejezetten esztétikus, tükörfényesre polírozott rozsdamentes külső acélházzal rendelkezik. Ezen belül foglal helyet az egyenkénti permalloy burkolattal ellátott transzformátorpár, melyet a bakelit csévetestre készülő, egyedi tekercselés tesz igazán különlegessé. A tekercselés minősége mellett a különleges maganyag használata biztosítja a nagy sávszélességet, ezzel a jelillesztő bemenetére kapcsolódó jelkomponensek alakhű átvitelét. A berendezés névleges erősítése: +24 dB. Ha már a jelillesztő bemenetét említettük: a konstrukció tervezésénél a lehető legrövidebb jelutak kialakítására törekedtünk, a be- és kimeneti RCA-aljzatok között pedig megtalálható egy könnyen hozzáférhető földelő szorítócsatlakozó is.

Alapesetben három forrásimpedancia-tartomány közül választható ki a hangszedőnknek legmegfelelőbb: 2-10 Ohm; 10-50 Ohm.  Ez a megoldás sokkal jobbnak bizonyul, mint a kapcsolók és párhuzamos ellenállások alkalmazásával készülő ún. ‘univerzális’ megoldások. Fontos tudni: igény esetén – különleges szolgáltatásként – a megrendelő által megadott típusú hangszedőhöz gyárilag is hozzáhangolható a Qualiton MC!

Garancia: csövekre 6 hónap, a készülékre 2 év

Műszaki adatok:

Névleges kimeneti jelszint 5 mV
Bemeneti érzékenység 0.325 mV
Bemenetek száma oldalanként egy aszimmetrikus bemenet
Kimenetek száma oldalanként egy aszimmetrikus kimenet
Áttétel (üresjárásban) 1:18
Teljes harmonikus torzítás < 0.02% (névleges kimeneti jelszinten)
Frekvenciaátvitel 5 Hz – 90 kHz (-3dB)
Névleges forrásimpedancia 2 – 10 Ohm; 10 – 50 Ohm; egyedi igény alapján is hangolható
Névleges terhelő impedancia 47 kOhm
Bemeneti impedancia 145 Ohm
Erősítés (névleges lezárásokkal) +24 dB
Súly 1 kg
Méretek 11 x 8 x 15,5 cm

A készülék ára: 720 Euro, 231.840 Ft.

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.