Qualiton APR 204

1,750 

Leírás

A Qualiton APX 200 elektroncsöves, sztereó teljesítményerősítő piaci megjelenése maga után vonta egy minden porcikájában klasszikus, elektroncsöves előerősítő kifejlesztésének igényét is. Az Qualiton APR 204 elektroncsöves előerősítő ennek az igénynek igyekszik megfelelni, mégpedig olyan módon, hogy nem akar többnek mutatkozni annál ami: a hanglác egy világos irányelvek mentén fejlesztett eleménél, mely a csöves elektronika időtlen klasszikusait idézi meg.

A készülék hátoldalán található bemeneti RCA-csatlakozókhoz egyszerre három, vonalszintű kimeneti jellel rendelkező műsorforrás, továbbá egy MM phono kimeneti jelszinttel rendelkező jelforrás csatalkoztatható. A frontpanelen található műsorforrásválasztó kapcsoló segítségével választhatjuk ki, hogy a négy bemenet közül éppen melyiket szeretnénk használni. Az egyes vonalszintű bemenetek egy relés logika segítségével kapcsolódnak a hangerőszabályzó/jelszintillesztő áramkörhöz, majd innen kerülnek ki az eszköz kimeneti RCA-csatlakozóira.

Abban az esetben ha a bemenetválasztó-egység ‘P’, azaz PHONO állásban található, a PHONO-jelű RCA-csatlakozókon – és a lehető legrövidebb jelutakon keresztül – kerül a feldolgozandó jel az első feszültségerősítő elektroncső rácsára. Innen klasszikus módon, egy kizárólag passzív elemekkel megvalósított, RIAA-szabvány szerinti korrekciós tagon keresztül jut el a jelkomponens a második feszültségerősítő fokozat rácsára. Mind az első, mind a második feszültségerősítő pozícióban ECC83/12AX7-es duplatriódákat alkalmazunk. A PHONO-fokozat kimenete a megfelelő illesztő-áramkörön és hangerőszabályzó potenciométeren keresztül csatlakozik a E88CC/6922 duplatriódákkal felépített vonalszintű, vagy ún. LINE-fokozathoz.

Az előlapi panelen rendelkezésre áll egy fejhallgató csatlakoztatására alkalmas kimenet, mely a bemenetválasztó tetszőleges állásánál igénybe vehető. Ehhez a kimenethez alacsony és magas impedanciás fejhallgatók egyaránt csatlakoztathatóak.

Garancia: a csövekre 6 hónap, a készülékre 2 év

Névleges kimeneti jelszint – Line 2 V
Bemeneti érzékenység – Line 500 mV, névleges kimeneti jelszint eléréséhez
Bemeneti érzékenység – Phono 5 mV, névleges kimeneti jelszint eléréséhez
Bemenetek száma oldalanként három vonalszintű aszimmetrikus bemenet, illetve egy phono jelszintű bemenet
Kimenetek száma oldalanként egy vonalszintű, illetve egy fejhallgató kimenet
Maximális bemeneti jelszint – Line 7 V
Maximális bemeneti jelszint – Phono 200 mV
Erősítés – Line +12 dB
Erősítés – Phono +52 dB, (f = 1 kHz)
Teljes harmonikus torzítás – Line < 0.05%, (f = 1 kHz, bemeneti jelszint: 500 mV)
Teljes harmonikus torzítás – Phono < 0.5%, (f = 1 kHz, bemeneti jelszint: 5 mV)
Frekvenciaátvitel – Line 4 Hz – 300 kHz, (-1 dB)
Frekvenciaátvitel – Phono 20 Hz – 20 kHz, (-0.3 dB)
Bemeneti impedancia – Line 100 kOhm
Bemeneti impedancia – Phono 47 kOhm
Jel/zaj viszony – Line > 100 dB
Jel/zaj viszony – Phono > 70 dB
Elektroncsőkészlet 4 x ECC83/12AX7; 2 x E88CC/6922
Súly 8.4 kg
Méretek 43 x 10 x 32 cm

A készülék ára: 1750 Euro, 563.500 Ft

Vélemény

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.