Megérkezett a Lector Digicode S-192 HD R2R dac

A készülék a hagyományos Lector dizájn stílusjegyeit mutatja, az opcionális cseresznyefa oldallapok helyett választhatjuk szépen csiszolt plexi változatot is.

A készülék szép, bár ennek megítélése erősen szubjektív. Az előlapon egyetlen kezelőszerv található, mellyel léptetve az öt bemenet közül választhatunk. Emellett összesen négy kék led, valamint egy szintén kék mátrix kijelző látható a dac frontján. A minimalista elképzelés jegyében a dac nem távvezérelhető.

Mivel minden kényelmi funkciót elhagytak, minden forrást a minél magasabb szintű műszaki tartalomra fordítottak. A készülék minden digitális hangforrással összeköthető, a hátlap 2 SPDIF, 1 AES3, 1 opto toslink, 1 nagy felbontású USB 384kHz bemenetet, 1 SPDIF BNC kimenetet, valamint egy-egy pár RCA és XLR analóg kimenetet tartalmaz.

A digitális jelek feldolgozását egy Multibit R2R BB, PCM 4 dac végzi, míg az analóg szekcióban csatornánként egy pár A osztályban működő ECC81 kapott helyet.

A készülék minden digitális audio forrást kezel a DSD kivételével. Hangzását a kiemelkedő felbontás, magas dinamika, és a csövesektől ritkán hallhatóan nagy sávszélesség jellemzi.

A dac csak a hozzá tartozó külső tápegységgel rendelhető, melyben elkülönül a digitális és az analóg áramkörök tápellátása, azok külön-külön is le-, illetve felkapcsolhatók. Tápegységből kétféle áll rendelkezésre, a PSU-3T alapváltozat, és a drágább PSU-DGC, melyről további egy kis áramigényű készülék táplálható. A tápegységek tápregenerátorként is funkcionálnak.