Audio Hungary

1990-ben, az akkor már szétesőben lévő BEAG egykori szakemberiből, a nyíregyházi gyártelep területén megalakult az Univox Kft. Az Univox Kft. vitte tovább a BEAG termékpalettájának jelentős részét, melyek magukban foglalták az ipari hangosításra készülő erősítőket, kül- és beltéri hangfalakat, ablakátbeszélőket, mikrofonokat. A rendkívül nagy termékskála 2014 elejéig szolgálta ki a megrendelőket. Az Audio Hungary Kft. 2014-ben felvásárolta az Univox Kft-t, az UNIVOX nevet pedig rövid ideig még márkanévként vitte tovább. A cég profilja nem szűnt meg, de a korábban gyártott termékek száma jelentősen csökkent.

A meglévő óriási mennyiségű tudásanyag illetve gyártási tapasztalat a két cég egyesülésével lehetővé tette prémium kategóriájú audio termékek létrehozását és gyártásba vitelét. Nagy gyakorlati ismeretanyaggal rendelkező szakembereink – kiegészülve az Audio-Hungary Kft. fiatal mérnökgárdájával – a lehető legkorszerűbb elektronikai illetve gépészeti megoldásokat követve 2015 első negyedévére kifejlesztették a cég első, már az új vezetőség irányítása alatt készült erősítőjét, az UNIVOX APX 200 elektroncsöves teljesítményerősítőt, így tisztelgve a BEAG cég APX 100-as készüléke előtt, melyet immáron az otthoni szórakoztató elektronika figyelemre méltó darabjává varázsoltak.

A készülő termékek minőségét tekintve – erről gyárukban tett látogatásom alkalmával magam is meggyőződhettem – nem ismernek kompromisszumot. A Qualiton Classic és Qualiton A-Series márkanév alatt forgalomba kerülő készülékek válogatott, minőségi alkatrészekkel gyártott áramkörökből épülnek fel, masszív, gondosan megtervezett fém készülékvázakban. Magyarországi illetve nemzetközi piacra készülő, időtálló teljesítményerősítők, integrált erősítők – valamint az elektroncsöves berendezésken felül – félvezetőket is alkalmazó hibrid konstrukciók fejlesztésén is dolgoznak.  Sok időt fordítanak az elektroncsöves erősítők egyik legkényesebb pontjának, a kimeneti transzformátornak a tökéletesítésére.
Az, hogy az Audio Hungary által gyártott, otthoni zenehallgatásra szánt készülékek bekerülhettek cégünk kínálatába, sőt teljes Qualiton sorozatuk megtalálható, meghallgatható, és még ki is próbálható nálunk az két éves ismerkedés, sok beszélgetés eredményeként valósulhatott meg. A Qualiton készülékek hiánypótló módon illeszkednek választékunkba, hiszen fejlesztésük és gyártásuk egyazon filozófia mentén történik, mint az általunk képviselt valamennyi gyártónál: magas minőség, nagy hozzáadott szakmai tudás, kiemelkedő ár/érték arány.