Evolution

A szélessávú hangsugárzók fejlesztésében szerzett sok éves tapasztalat eredményeként született meg az Evolution, mely kétség kívül az RDacustic termékeinek zászlóshajója.

Gyárilag Fostex FE 206en driverrel készül, ám a vásárló igénye szerint ellátható és finomhangolható Lowther vagy Voxativ driverrel is. A lehető legrövidebb jelút elérése érdekében, a csatlakozó terminál közvetlen a driver mellett helyezkedik el.

Minden Evolution hangfal CNC gép által megmunkált, 25mm vastag anyagból készül. Maga a hangszóró két darab tökéletes formájú körből kerül kialakításra, mely méreteit tekintve minden tengelyén teljesen exponenciális.

Az Evolution modellt 95 négyzetméter nagyságú helyiségekig tervezték, de az ügyfelek elégedettsége érdekében, külön kérésre gyártanak 2,2 méter magas kivitelben is.

A hangfal kialakításának része egy úgynevezett “Pure Direct Mode” (Tiszta Direkt Mód) is, melynek bekapcsolásakor a basszus és dinamika teljesen kiegyenlítetté válik. Ha a “Correction” vagy “Loudness” (Korrekció és Hangosság) mód is bekapcsolásra kerül, érezhető növekedés lép fel a basszusban, mely kiegyensúlyozatlan hanghoz vezethet, ám néhány basszus rajongó talán pontosan erre vágyik.

RDacoustic_Evolution_ZamekLesna

Az RDacustic Evolution hangsugárzója a Lesna kastélyban

A hangfalak a megrendelő kérésének megfelelően a rendelkezésre álló színminták alapján bármilyen színösszeállításban legyárthatók. Íme néhány példa:

noname
  • Teljesítmény: 30 W
  • Impedancia: 8 Ohm Fostex, 10 Ohm Voxative hangsugárzóval

Méretek:

Magasság: 180 cm
Szélesség:   45 cm
Hossz:          50 cm
Tömeg:    2 x 75 kg

Egy az Evolutionről készült rövid bemutató videó: